Suikersiroop met cognac

    Suikersiroop met cognac

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een laagje suikersiroop maakt cake extra stevig en smaakvol. Deze suikerstroop kunt u een cognac- of rumsmaak geven. Tevens kan de siroop gebruikt worden om zoete cocktails of verfrissende zomerdrankjes te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 450 ml water
    • 200 gr suiker
    • 1/2 theelepel citroenschil, geraspt
    • 4 eetlepels cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een sauspan water, suiker en citroenrasp aan de kook brengen en 5 minuten laten doorkoken. Door een zeef in een afsluitbaar bakje gieten en citroenrasp verwijderen. Laten afkoelen, afsluiten en in de koelkast zetten.
    2. Net voor gebruik de cognac erdoor roeren. Vervolgens over plakjes cake smeren alvorens deze te glaceren.

    Tip:

    Als je tijd (en afwas) wilt besparen kun je ipv de citroenschil te raspen, de schil ook gewoon in z'n geheel toevoegen. Doordat je de schil er eenvoudig weer uit kunt halen hoef je de siroop ook niet te zeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties