Verfijnde rucolasalade met avocado-citrusvinaigrette

    Verfijnde rucolasalade met avocado-citrusvinaigrette

    3keer bewaard
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Het duurt maar ong. 10 minuten om deze salade te maken, maar het ziet eruit alsof het regelrecht uit een restaurant komt. Dit is een mooie salade om voor gasten te maken. Als je er een volledige maaltijd van wilt maken, kun je gegrilde zalm of kip toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
    • 40 gr gehakte rode ui
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 2 eetlepels grapefruitsap
    • 2 eetlepels rijstwijnazijn
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 60 ml olijfolie
    • 1 eetlepel honing
    • 3 eetlepels gehakte koriander
    • 1 blaadje verse pepermunt, gehakt
    • 1 blaadje verse basilicum, gehakt
    • 50 gr rucola
    • 55 gr Kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
    • 55 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de avocado, rode ui, limoensap, grapefruitsap, rijstwijnazijn, zwarte peper en zeezout in een blender, en pureer tot een glad mengsel, ongeveer 30 seconden. Voeg geleidelijk de olie toe terwijl de blender aanstaat. Voeg daarna de honing, koriander, munt en basilicum toe, en pulseer nog een paar seconden om de kruiden iets te vermalen (ze moeten nog zichtbaar zijn).
    2. Meng de rucola, Kalamata olijven en cherry tomaten in een slakom, en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Schenk de vinaigrette over de salade en meng nog even goed door voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren