Rucolasalade met venkel

    Rucolasalade met venkel

    1keer bewaard
    15min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige zomer- of herfstsalade met citroendressing. Een mooie salade voor als je bezoek krijgt!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 80 ml extra vierge olijfolie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 60 ml vers citroensap
    • 120 gr rucola sla
    • 2 kleine venkelknollen, middengedeelte verwijderd en in dunne plakjes gesneden
    • 70 gr geroosterde pijnboompitten
    • 30 cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de dressing door de olijfolie, zout, citroenschil en citroensap samen te mengen in een kleine kom, zet opzij. Leg de rucola in een grote slakom. Voeg de venkel, pijnboompitten, cherry tomaten en Parmezaanse kaas toe. Meng de citroendressing er vlak voor het opdienen door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren