Rundvlees enchiladas met pittige rode saus

    Rundvlees enchiladas met pittige rode saus

    8keer bewaard
    2uur35min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Enchiladas met rundergehakt in tortilla wraps overgoten met een pittige rode saus, kaas en verse koriander. Een recept dat boordevol smaak zit! Het duurt even om dit gerecht te maken, maar het is de moeite waard! Serveer met rijst en bonen om de Mexicaanse maaltijd compleet te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 80 gr fijngesneden ui
    • 4 theelepels uitgeperste knoflook
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 3,5 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel gedroogde koriander
    • 120 ml salsa
    • 170 gr gezeefde tomaten
    • 170 gr tomatenpuree
    • 475 ml kippenbouillon
    • 450 gr rundergehakt
    • 125 gr fijngesneden ui
    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 120 ml rode enchilada saus uit pot/blik of gebruik dit recept.
    • 120 ml runderbouillon
    • 50 gr geraspte jong belegen kaas
    • bakspray
    • 8 (van ong. 15 cm) tarwebloemtortilla's
    • 200 gr geraspte jong belegen kaas
    • 25 gr gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Maak de pittige rode saus door eerst de olijfolie te verwarmen in een grote pan op middelhoog vuur, en daarin 80 gr ui zacht en glazig te bakken, 3 tot 4 minuten. Voeg 4 theelepels knoflook toe, en roerbak 3 tot 5 minuten. Voorkom dat de knoflook aanbrandt. Voeg, al roerende, de oregano, 3 1/2 theelepel chilipoeder, basilicum, zout en zwarte peper, 1 theelepel komijn, de gedroogde koriander, salsa, tomatensaus, tomatenpuree en kippenbouillon toe, en roer alles goed door elkaar.
    2. Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag, en laat ongeveer 30 minuten sudderen onder voortdurend roeren tot de smaken goed zijn gemengd en de saus lichtjes is ingedikt.
    3. Roerbak het gehakt gelijkmatig bruin in een grote koekenpan op middelhoog vuur terwijl de pittige saus verder suddert. Verbrokkel het gehakt tijdens het bakken en gooi overtollig vet weg. Voeg 125 gr ui toe, roer goed, en voeg ook 1 eetlepel knoflook, 1/2 theelepel chilipoeder, en 1/2 theelepel komijn toe aan het vlees. Roerbak tot de ui zacht is en het vlees goed gaat geuren, ongeveer 5 tot 10 minuten. Roer de enchiladasaus en de rundvleesbouillon erdoor, en kook nog 5 minuten. Voeg 50 gr van Mexicaanse kaas toe en meng goed terwijl de kaas smelt. Zet het vuur laag, en laat de vleessaus gedurende 30 minuten indikken.
    4. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschotel van ong. 23x33 cm in met boter of bakspray.
    5. Smeer beide zijden van elke tortilla in met bakspray, en stapel de tortilla's met een stuk aluminiumfolie ertussen op elkaar. Wikkel de hele stapel in met aluminiumfolie. Zet de tortilla's in de voorverwarmde oven om op te warmen, ongeveer 10 minuten.
    6. Verspreid 120 ml pittige rode saus over de bodem van de ovenschaal. Vul elke tortilla met de vleessaus, maar bewaar ong. 120 ml van de vleessaus. Rol de tortilla's op en leg ze in de ovenschaal met de naad beneden. Giet de rest van de pittige rode saus over de enchilada's. Giet ook het resterende vleesmengsel erover en bestrooi met de resterende 200 gr geraspte jong belegen kaas.
    7. Bak tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt, ongeveer 30 minuten. Haal uit de oven en bestrooi met koriander om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren