Russische koude bietensoep (Kholdnyk)

    Russische koude bietensoep (Kholdnyk)

    3keer bewaard
    20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma komt uit Rusland en dit is een eenvoudigere versie van haar bietensoep. Deze soep eet ik graag tijdens een warme zomerdag. Het is een lekkere opkikker. Dien het op met een sneetje roggebrood om de Russische ervaring compleet te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 950 ml karnemelk
    • 1 komkommer - geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
    • 1 blik (van ong 400 gr) gesneden bieten met vloeistof
    • 3 lenteuitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • 2 eetlepels natuurazijn, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de karnemelk, komkommer, en bietjes met hun sap, lenteuitjes, dille, zout en azijn in een kom en roer goed om alles te mengen, laat even afkoelen, en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast om verder te koelen. Laat de soep het liefst een hele nacht in de koelkast koelen om de beste smaak te genereren. Serveer de soep koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Karin12345
    0

    zalig - 19 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren