Dit is een super lekkere traditionele Russische bietensalade die goedkoop en makkelijk te maken is. Het is een van mijn favoriete gerechten. Soms voeg ik zwarte bonen en kikkererwten toe om het proteïnegehalte te verhogen.
M
Mikhail
20 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 8
3 grote bieten
1 grote aardappel
3 wortels, geschild en in de lengte in vieren gesneden
1/2 rode ui, in blokjes gesneden
3 augurken, in blokjes gesneden
10 gemarineerde champignons (maak b.v. dit recept), in blokjes gesneden
Leg de bieten en aardappel in een grote pan, vul de pan met water, en breng aan de kook. Zet het vuur laag, en kook zachtjes tot de groenten gaar zijn, 30 tot 45 minuten. Giet de bieten en aardappelen af, en laat ze volledig afkoelen. Verwijder de schil van de bieten en aardappelen als ze zijn afgekoeld, en snij ze in blokjes van ong. 6 mm groot.
Zet een stoominzet in een pan, en vul de pan tot net onder de bodem van de stoominzet met water. Dek de pan af, en breng het water aan de kook op hoog vuur. Voeg de wortels toe, doe de deksel weer op de pan, en stoom beetgaar, ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de wortels). Verwijder de wortels uit de stoompan, en laat volledig afkoelen. Snij de wortels in blokjes als ze zijn afgekoeld.
Doe de bieten, aardappelen, wortels, rode ui, augurk, gemarineerde champignons, kikkererwten, zwarte bonen, maïs, erwten en lenteuitjes in een grote slakom en roer alles voorzichtig door elkaar. Besprenkel met plantaardige olie, roer weer goed, en garneer de salade met verse dille om op te dienen.