Gehaktbrood met kip en salsa

    Gehaktbrood met kip en salsa

    1keer bewaard
    1uur30min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Mexicaans geïnspireerd gehaktbrood. Kip maakt dit minder vet dan gewoon gehakt, en het toegevoegde varkensvlees zorgt ervoor dat het gehaktbrood sappig blijft.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr gekruide croutons
    • 340 gr salsa
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 jalapeño peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 160 gr fijngesnipperde ui
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 450 gr kippengehakt
    • 225 gr varkensgehakt
    • 1 ei
    • 1,5 eetlepel taco kruidenmix
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 130 gr geraspte kaas met chilipeper
    • 10 gr koriander, fijngehakt
    • 2 eetlepels barbecuesaus
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik van ong. 13 x 23 cm in.
    2. Meng de croutons samen met de salsa in een grote kom en zet opzij om zacht te worden, ongeveer 15 minuten. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de jalapeñopeper, ui en knoflook tot de ui glazig is geworden, 5 tot 8 minuten.
    3. Meng het kippengehakt, varkensgehakt, ei, tacokruiden, worcestersaus, kaas met chilipeper, en de koriander door het croutonmengsel, en pureer de croutons door het mengsel. Meng de gebakken ui erdoor. Schenk het gehaktmengsel in het ingevette bakblik. Meng de barbecuesaus en bruine basterdsuiker in een kom, en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Smeer de barbecuesaus over het gehaktbrood. Vouw een lang stuk aluminiumfolie (ong. 30 cm) in de vorm van een tent, en zet deze aluminiumtent over het brood.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot vleessappen helder zijn en het brood niet langer roze is van binnen, ongeveer 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie tent tijdens de laatste 10 minuten van het bakken. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het gehaktbrood moet minimaal 70°C aangeven. Haal het brood uit de oven, dek het brood af met folie en laat 15 minuten staan ​​alvorens het te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren