Vegetarische Iraakse samosa's met kikkererwten

    Vegetarische Iraakse samosa's met kikkererwten

    4keer bewaard
    2uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn de traditionele Purim Sambusaks uit Bagdad met een kikkererwten vulling en een heel ei in elke samosa. Je kunt het ook zonder ei maken.

    Ingrediënten
    Porties: 11 

    • 190 gr bloem
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 80 ml warm water
    • 1 hele grote ui, versnipperd
    • 1 theelepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kikkererwten, uitgelekt en iets fijngestampt
    • 20 gr verse koriander, fijngehakt
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 475 ml plantaardige olie om te bakken
    • 11 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng de bloem, maïzena, zout, bakpoeder, 3 eetlepels plantaardige olie, en water in een kom samen, en kneed dit tot een deeg; Dek de kom af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 11 porties en vorm 11 balletjes. Rol elke deegbal tot een cirkel van ong. 13 cm op een met bloem bestoven werkblad.
    2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, doe een theelepel plantaardige olie in de pan, en bak de ui bruin, ongeveer 10 minuten. Voeg de kikkererwten, koriander, komijn, koriander, zout en zwarte peper toe en roer goed.
    3. Verhit 475 ml plantaardige olie in een diepe braadpan en verwarm deze tot 175°C.
    4. Breek een ei in een ingevet bakje, bedek met een velletje bakpapier, en verwarm dit 40 sec. in de magnetron op de hoogste stand. Leg ong. 1,5 eetlepel kikkererwtenvulling op een deegcirkel, en leg daaroverheen het halfgekookte ei uit de magnetron, vouw het deeg voorzichtig in een halve maanvorm dicht, en verzegel de vouwrand met een vork. Maak de andere samosa's.
    5. Frituur de samosa's, een of twee per keer, in de hete olie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Zeef ze voozichtig uit de hete olie, en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren