Sardientjes met zongedroogde tomaat en kappertjes

    Sardientjes met zongedroogde tomaat en kappertjes

    1keer bewaard
    10min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een perfecte maaltijd voor mensen die niet zoveel tijd hebben en een snelle makkelijke maaltijd willen klaarmaken. Lekker met quinoa of spinazie. Geschikt als lunch of als avondeten.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 bakje (van ong. 100 gr) sardientjes verpakt in olijfolie, uitgelekt
    • 1/2 verse citroen
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 snufje gemalen rode chilipepervlokken, of naar smaak
    • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
    • 2 eetlepels fijngehakte zongedroogde tomaten
    • 1 eetlepel kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Leg de sardines op een klein bord. Pers de halve citroen uit over de sardines, en breng op smaak met zout, zwarte peper, cayennepeper, oregano, tijm en gemalen rode chilipepervlokken. Strooi de knoflook, zongedroogde tomaten en kappertjes over het mengsel. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren