Schitterende ovenschotel met kip

    Schitterende ovenschotel met kip

    3keer bewaard
    1uur40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige en smaakvolle ovenschotel barst van de smaak. Wie houdt er nou niet van vers kippenvlees met aardappeltjes bedekt met jus en een knapperig bruin korstje?

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 kipkarbonades (of kippenbouten)
    • 700 ml water, of genoeg om de kip mee te bedekken
    • 300 ml melk
    • 115 gr boter
    • 6 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 300 gr kippenragout
    • 155 gr zelfrijzend bakmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Leg de kipkarbonades in een grote pan, en giet hier genoeg water overheen om ze te bedekken. Breng het water aan de kook op matig vuur, zet het vuur lager, schep schuim dat zich op het water vormt af, en kook de kip gaar, ongeveer 45 minuten. Zet de kip opzij om af te koelen, en bewaar 475 ml van de kippenbouillon. Verwijder de botten en de huid van de gekoelde kipkarbornades, en snij het vlees in grove stukken.
    2. Leg de aardappels in een grote pan en vul de pan met water en een beetje zout. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur lager, dek de pan af, en kook ze gaar en zacht, 15 tot 20 minuten. Giet af en laat ze nog 2 minuten droogstomen in de pan met de deksel erop.
    3. Verwarm de oven voor op 175°C.
    4. Breng de melk en de boter aan de kook in een steelpannetje op middelhoog vuur, en blijf roeren tot de boter is gesmolten. Laat dit mengsel volledig afkoelen.
    5. Leg het kippenvlees op de bodem van een ovenschaal van ong. 23 x 33 cm. Verdeel de aardappelblokjes over de kip. Giet de gereserveerde kippenbouillon in een kom en meng de kippenragout erdoor. Giet dit mengsel over de kip en aardappelen. Giet het gekoelde melkmengsel in een grote kom, en klop hier geleidelijk met een garde het zelfrijzende bakmeel door. Blijf kloppen tot het beslag glad is. Verdeel het beslag over de ingrediënten in de ovenschaal.
    6. Bak in de voorverwarmde oven totdat de vulling van de taart borrelt en de korst bruin is, ongeveer 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren