Sukhothai pad Thai

    Sukhothai pad Thai

    28keer bewaard
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    In plaats van met tofu kan dit gerecht bereid worden met garnalen, kip of varkensvlees. Meer exotische ingrediënten vindt u in de Oosterse afdeling van de supermarkt. Naar smaak de Thaise padsaus toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr suiker
    • 125 ml azijn
    • 60 ml ketjap
    • 2 eetlepels tamarindepuree
    • 350 gr droge rijstnoedels
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 4 eieren
    • 1 pakje stevige tofu, in repen van 1 cm
    • 1 1/2 eetlepel suiker
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 kopje gemalen pinda's
    • 1 1/2 theelepel gemalen en gedroogde Oosterse radijs (daikon)
    • 1/2 kopje verse bieslook, fijngesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 200 gr verse taugé
    • 1 limoen, in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Voor de Thaise padsaus: In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur suiker, azijn, ketjap en tamarindepuree vermengen.
    2. Voor de Pad Thai: de rijstnoedels in koud water weken tot ze zacht zijn. Afgieten. In een grote koekenpan of wok op een middelhoog vuur de olie verhitten. Knoflook en ei toevoegen en het ei roerbakken. Tofu toevoegen en goed mengen. Noedels toevoegen en al roerend gaar laten worden.
    3. Thaise padsaus, 1 1/2 eetlepel suiker en 1 1/2 theelepel zout toevoegen. Pinda's en gemalen radijs erdoor roeren. Van het vuur halen en bieslook en paprikapoeder toevoegen.
    4. Serveren met limoen en taugé als garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Hoeveelheden gewijzigd. Ik ben diverse Toko's afgeweest maar kon geen Daikon krijgen. Deze heb ik dan ook weggelaten. I.p.v. Tofu heb ik kipfilet gebruikt. - 27 mrt 2011

    0

    Zeker een gerecht om een keer uit te proberen. Hoewel de smaak goed is heeft het geen echt WOW!! gehalte. - 27 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren