Overheerlijke gezonde muffins met tarwezemelen

    Overheerlijke gezonde muffins met tarwezemelen

    2keer bewaard
    28min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik eet graag gezond, en daarom wil ik dat elke koolhydraat die ik eet zowel gezond als lekker is. Dit muffinrecept bevat zemelen en yoghurt. Probeer ook eens bosbessenmuffins te maken door de kaneel en de nootmuskaat weg te laten en 75 gr bosbessen toe te voegen. Ook erg lekker en gezond.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • bakspray
    • 1 ei
    • 60 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 340 gr vanille yoghurt
    • 120 ml halfvolle slagroom, of meer indien nodig
    • 50 gr All-bran flakes (b.v. van Kelloggs®), fijngestampt
    • 90 gr gehakte walnoten
    • 60 gr volkoren tarwemeel
    • 125 gr bloem
    • 10 gr stevia zoetstof
    • 1 1/4 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 200°C. Vet een muffinbakvorm in door er 12 papieren muffinvormpjes in te zetten of de bakvormpjes in te vetten met bakspray.
    2. Klop met een garde het ei, olie, yoghurt, en de halfvolle slagroom samen in een kom en roer de zemelen en walnoten erdoor. Meng het volkoren tarwemeel, bloem, stevia zoetstof, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat in een aparte kom, en voeg daarna het bloemmengsel bij het eimengsel, en roer tot net opgenomen. Als het beslag te stijf aanvoelt, kun je wat extra halfvolle slagroom toevoegen. Vul elk muffinvormpje voor ongeveer 3/4 met beslag.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een dunne breinaald ingevoegd in het midden van een muffin er schoon uitkomt, ongeveer 18 minuten. Verwijder de muffins onmiddellijk uit de muffinvorm en laat verder op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SuzannaWolters
    1

    Leuk recept, maar waarom slagroom en vanilleyoghurt? Ik vind het altijd jammer als je een recept niet lekker kunt uitproberen met wat je in huis hebt. Gewone yoghurt en melk hebben de meeste mensen wel in huis. Enn...is ook gezonder - 09 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren