Pasta ovenschotel voor volwassenen

    Pasta ovenschotel voor volwassenen

    2keer bewaard
    1uur30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ofwel...grote mensen macaroni!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 230 gr conchigliette (pastaschelpjes)
    • 1 blikje (van ong. 200 gr) tonijn, uitgelekt
    • 340 gr hüttenkäse
    • 230 gr zure room
    • 120 ml mayonaise
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 110 gr groene olijven gevuld met piment, fijngehakt
    • 1 pot (van ong. 170 gr) gemarineerde artisjokharten, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 1 lenteui, fijngesneden
    • 60 ml witte wijn
    • 225 gr geraspte extra belegen of oude kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 13 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een 2 liter ovenschotel (ong. 20 x 20 cm) in met bakspray of boter.
    3. Meng de gekookte pasta voorzichtig met de tonijn, hüttenkäse, zure room, mayonaise, mosterd, olijven, artisjokharten, lenteui, witte wijn, en geraspte kaas, en schenk het mengsel in de ovenschotel. Dek af met een deksel of met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de pastassaus borrelt, ongeveer 45 minuten, verwijder het deksel (of folie), en bak de bovenkant goudbruin, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren