Soep van selderij, appel en shiitake

    Soep van selderij, appel en shiitake

    2keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een stevige, maar tegelijk ook lichte soep. De soep zit boordevol proteïne, en zorgt ervoor dat je een paar uur later nog geen honger hebt (maar je voelt je gelukkig ook niet alsof je net stamppot hebt gegeten). Je kunt de kipfilet vervangen door tofu en de kippenbouillon door groentebouillon om er een vegetarisch recept van te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 bol knoflook, gepeld
    • 1/4 theelepel zeezout
    • 30 gr boter
    • 70 gr witte misopasta
    • 2 eetlepels komijnpoeder
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1 theelepel selderijzaad
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel zeezout
    • 1 bos bleekselderij, gehakt
    • 1 kleine appel, geschild, zonder klokhuis, en in stukjes gesneden
    • 230 ml kippenbouillon
    • 2 grote kipfilets
    • 60 ml water
    • 145 gr gedroogde shiitake paddestoelen, in plakjes gesneden
    • 30 ml balsamicoazijn
    • 1 theelepel zwarte truffelolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maal de knoflook fijn met behulp van een vijzel, en voeg tijdens het stampen 1/4 theelepel zeezout toe.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpasta, misopasta, komijn, kerriepoeder, selderijzaad, zwarte peper, 1 eetlepel zeezout, selderij en appel toe aan de pan. Roerbak tot de bleekselderij zachter is geworden, 5 tot 7 minuten.
    3. Schep de helft van het appel-selderijmengsel in een blender, en pureer samen met de kippenbouillon. Houd de deksel van de blender goed gesloten met een dubbelgevouwen theedoek terwijl je pureert. Giet de gepureerde soep in een soeppan op middelhoog vuur, en voeg daarbij het resterende appel-selderijmengsel (bewaar een beetje van het appel-selderijvocht in de koekenpan).
    4. Zet de koekenpan op matig vuur. Bak de kipfilet in het appel-selderijvocht volledig bruin, ongeveer 5 minuten. Giet het water in de pan en breng aan de kook. Giet de gehele inhoud van de koekenpan in de soeppan en voeg de shiitake paddestoelen toe. Laat de soep sudderen tot de champignons zacht zijn en de kip gaar is, ongeveer 20 minuten. Roer de balsamicoazijn en truffelolie erdoor, en serveer de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren