Shanghai noedelsalade

    Shanghai noedelsalade

    7keer bewaard
    25min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Een verslavend lekkere Aziatische noedelsalade. Lekker om mee te nemen als lunch! In plaats van chilipepervlokken kun je ook 1/4 theelepel sambal toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr dikke tarwenoedels
    • 60 ml ketchup
    • 3,5 eetlepel sesamolie
    • 3,5 eetlepel sojasaus
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 theelepels zeezout
    • 1,5 theelepel limoensap
    • 25 gr lenteuitjes, in stukjes gesneden
    • 2 wortels, geschild en in stukjes geraspt
    • 1 kleine courgette, in dunne reepjes gesneden
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
    • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
    • 1 theelepel gemalen rode chilipepervlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Roer de noedels erdoor zodra het water kookt. Breng het water weer terug aan de kook, en kook de noedels zonder deksel onder af en toe roeren gaar, ongeveer 5 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Spoel de noedels grondig met koud water af, en laat dan weer uitlekken.
    2. Pak een grote slakom, en meng daarin de ketchup, sesamolie, sojasaus, bruine basterdsuiker, zeezout en limoensap samen tot de suiker is opgelost. Voeg de noedels, lenteuitjes, wortels, courgette, rode paprika, sesamzaadjes, en rode chilipepervlokken toe aan de kom, en schep de salade een paar keer goed om, zodat alle ingrediënten goed mengen. Koel minstens 2 uur in de koelkast voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren