Walnoten met sinaasappel en sherry

    Walnoten met sinaasappel en sherry

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn heerlijke gekonfijte walnoten met sherry, sinaasappelschil en bruine basterdsuiker. Je kunt ze goed in de vriezer bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 90 ml cream sherry
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 1 theelepel sinaasappelextract
    • 30 gr boter
    • 600 gr walnoten, gepeld en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
    2. Doe de bruine basterdsuiker, suiker, zout, sherry, sinaasappelschil, en het sinaasappelextract in een grote pan met dikke bodem en roer tot alles goed is gemengd. Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend roeren op matig tot laag vuur, ong. 1 minuut. Roer de boter erdoor. Haal de pan van het vuur en roer de walnoothelften erdoor. Schep de walnoten door de siroop.
    3. Verdeel de gekonfijte walnoten op de bakplaat en laat goed afkoelen, tenminste 1 uur. Breek de walnoten in kleinere stukjes om ze te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren