Sunday Roast

    Sunday Roast

    1keer bewaard
    1uur35min


    86 personen hebben dit gemaakt

    Het gerecht waar mijn moeder beroemd om was. Simpel, klassiek en het kan bijna niet fout gaan. Snijd het vlees in lengterichting in dunne plakjes. Restjes kunnen heerlijk koud op een sandwich gegeten worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,4 kg runderhaas
    • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
    • 1 theelepel grofgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Het vlees dichtbinden met kookgaren.
    2. Het vlees rondom inkepen met sneetjes van 1 cm diep. Plaats in elk sneetje 1/2 teentje knoflook. Versgemalen peper erover strooien. Leg het vlees op een braadmandje in een ovenschaal.
    3. 20 minuten in de vooverwarmde oven bakken. De oven op 160°C/gasstand 3 zetten en de vleesthermometer in het vlees steken. Nogmaals een uur bakken, of tot gewenste gaarheid. Het vlees uit de oven halen, losjes met folie afdekken en 15 minuten laten staan alvorens in plakjes te snijden.
    4. Voor het opdienen in hele dunne plakjes snijden en het braadvet als jus gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren