Gestoofde kalkoen met barbecuesaus

    Gestoofde kalkoen met barbecuesaus

    12keer bewaard
    10uur15min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Toen een collega dit meenam naar het werk kon ik niet geloven dat het geen varkensvlees was! Dit is een geweldig slowcooker recept! Okee, niet echt laag in calorieën, maar je krijgt wel je eiwitten binnen. Ik serveer de kalkoen op harde of zachte bolletjes met een beetje koolsla. Je kunt het vlees goed invriezen als je iets meer hebt gemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kalkoenbouten met bot, maar zonder huid (of kalkoenfilet)
    • 2 blikjes (in totaal ong. 900 gr) witte bonen in tomatensaus
    • 240 gr fijngesnipperde ui
    • 235 ml barbecuesaus
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 8 harde (of zachte) witte bolletjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10uur  ›  Klaar in:10uur15min 

    1. Doe de kalkoenbouten, witte bonen, ui, barbecuesaus, Franse mosterd, komijn, en zout in een slowcooker. Zet de slowcooker op een lage stand aan, en stoof het vlees in ong. 10 tot 12 uur gaar. Verwijder de kalkoenbouten, gooi de botten weg, en trek het vlees uit elkaar in kleine stukjes met 2 vorken. Doe de stukjes kalkoenvlees terug in de slowcooker. Serveer ong. 8 eetlepels kalkoenvlees met saus op elk broodje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren