Stoofpot van varkenshaas met groene chilipeper

    Stoofpot van varkenshaas met groene chilipeper

    6keer bewaard
    6uur30min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere stevige maaltijd. Ik serveer dit gerecht graag met tortilla's die ik in vieren snijd en dan in de chili doop.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg varkenshaas, in blokjes van ong. 2 cm gesneden
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 2 blikjes (totaal 400 gr) fijngesneden groene chilipepers
    • 2 zoete aardappelen, geschild en in stukken van ong. 1,5 cm gesneden
    • 1/2 ui, grof gehakt
    • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1,5 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel zout
    • 1 snufje gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel hot sauce
    • 165 gr diepvries maïs
    • 55 gr geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6uur10min  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Meng het varkensvlees, tomatenblokjes, groene chilipepers, zoete aardappelen, ui, knoflook, komijn, oregano, zout, zwarte peper, en hot sauce in een slowcooker. Dek de pan af, en stoof het vlees 6 tot 7 uur tot het zeer mals is.
    2. Roer de diepvries maïs erdoor, doe de deksel terug op de pan, en verwarm de maïs in 10 tot 15 minuten. Bestrooi met de geraspte kaas om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren