Pierogie uit de slowcooker

    Pierogie uit de slowcooker

    3keer bewaard
    3uur30min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind pierogies heerlijk! Ze ruiken ook nog eens geweldig!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 45 gr boter
    • 1 groene kool, in stukjes gesneden
    • 1 ui, versnipperd
    • 450 gr spekblokjes (of fijngesneden plakjes spek)
    • 2 kilo kant-en-klare bevroren pierogi of gebruik dit recept
    • 45 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Smelt 45 gr boter in een grote braadpan op matig vuur. Roer de stukjes groene kool, ui en knoflook erdoor. Roerbak tot de kool gaar is, ongeveer 20 minuten.
    2. Doe de spekblokjes in een grote, diepe koekenpan en bak ze op matig tot hoog vuur gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Laat de spekblokjes op keukenpapier uitlekken. Zet de spekblokjes apart.
    3. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pierogies zodra het water kookt toe en breng het water weer aan de kook. Blijf koken tot de pierogies boven komen drijven, ongeveer 5 minuten voor bevroren pierogies; laat ze uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    4. Leg de resterende 45 gr boter in een slowcooker. Roer de pierogies, groene kool en spekblokjes voorzichtig door elkaar in de slowcooker. Zet de slowcooker nog 3 uur aan op de laagste stand voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren