Dronken mosselen

    (18)

    Genoeg van het aloude recept voor gekookte mosselen met tomaat en wijn? Dit recept wordt bereid op basis van tequila en limoen en is in een paar tellen klaar! Direct serveren met een krokant broodje om van de laatste restjes saus te genieten.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel olie
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 1/2 kleine ui, in stukjes
    • 125 ml tequila
    • 60 ml water
    • het sap van 1 limoen
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels jalapeno pepers, in stukjes (eventueel)
    • 1 kg verse mosselen, gewassen en schoongemaakt
    • 25 gr verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Rode paprika en ui onder regelmatig roeren in 5 minuten gaar bakken.
    2. Tequila, water, limoensap, zwarte peper en jalapenopepers toevoegen. Aan de kook brengen en de mosselen toevoegen. De koriander over de mosselen strooien en de pan goed afsluiten. 3-4 minuten laten koken tot de mosselen geopend zijn. Gesloten mosselen uit de pan verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (18)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren