Stoofpot met Stout bier (b.v. Guinness®)

    Stoofpot met Stout bier (b.v. Guinness®)

    6keer bewaard
    8uur25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvol recept voor tijdens de winter. Wie houdt er niet van een stoofpotje van draadjesvlees met bier?

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 95 gr bloem
    • 1100 gr runderriblappen, in blokjes van ong. 3 cm gesneden
    • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 grote uien, in vieren gesneden
    • 1 takje verse tijm, of meer naar smaak
    • 2 kopjes Iers Stout bier (zoals Guinness®)
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8uur10min  ›  Klaar in:8uur25min 

    1. Doe de bloem in een hersluitbare plastic zak. Doe de vleesblokjes in de zak (een paar stukjes per keer), en schud de zak zodat het vlees bedekt wordt met bloem.
    2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer het vlees erdoor, en bak het aan alle kanten bruin, 8 tot 10 minuten. Laat het gebakken vlees op een bord bekleed met keukenpapier uitlekken.
    3. Doe het vlees samen met de aardappelen, wortels, uien en tijm in een slowcooker, en giet het bier hieroverheen. Doe de deksel op de slowcooker en zet op een lage stand. Laat het vlees ongeveer 8 uur sudderen tot het zeer mals is. Breng op smaak met zout en verwijder de tijm. Garneer met peterselie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren