Kalkoensoep met dumplings uit de slowcooker

    Kalkoensoep met dumplings uit de slowcooker

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur45min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere soep gemaakt van restjes kalkoen, overgoten met heerlijke dumplings.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr fijngesneden gare kalkoen
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 130 gr wortels, fijngesneden
    • 165 gr maïskorrels
    • 2 eetlepels kipkruiden
    • 1 theelepel uienpoeder
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 125 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 30 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur15min  ›  Klaar in:6uur45min 

    1. Doe de gare stukjes kalkoen, ui, selderij, aardappelen, wortels, maïs, kipkruiden, uienpoeder, en knoflookpoeder in een slowcooker, en giet de kippenbouillon over de kalkoen en groenten. Meng goed en breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet de slowcooker op een lage stand, doe de deksel erop, en sudder tot de groenten gaar zijn, ongeveer 6 uur.
    2. Klop de bloem, bakpoeder en een theelepel zout samen in een kom met een elektrische mixer en meng er de gesmolten boter door. Blijf mixen (1 tot 2 minuten) tot het dumplingdeeg een bal begint te vormen. Schep steeds een eetlepel van het deeg in de pruttelende soep. Doe de deksel weer op de slowcooker en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren