Gestoofde varkenshaas met zuurkool

    Gestoofde varkenshaas met zuurkool

    13keer bewaard
    6uur10min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Mijn schoonmoeder maakt haar eigen zuurkool en ze had een keer zoveel gemaakt dat we allemaal recepten met zuurkool hebben verzonnen. De ingrediënten voor dit lekkere recept heb je binnen een paar seconden in de slowcooker gelegd en dan doet de slowcooker verder het werk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels pittige mosterd met mierikswortel (of mosterd en mierikswortelpasta naar smaak)
    • 1800 gr varkenshaas
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 Granny Smith appel, in stukjes gehakt
    • 400 gr zuurkool inclusief sap
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 350 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur10min 

    1. Wrijf de varkenshaas goed in met de mierikswortelmosterd. Leg een laagje ui en appel in de slowcooker, en leg de varkenshaas erop. Schep de zuurkool met het sap in de slowcooker. Breng op smaak met zout en zwarte peper, en voeg ook de kippenbouillon toe. Doe de deksel op de slowcooker en laat 6 tot 8 uur sudderen tot het vlees zeer mals is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren