Broodjes met gestoofde klapstuk

    Broodjes met gestoofde klapstuk

    1keer bewaard
    5uur5min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Dit vlees heeft eerst 24 uur gemarineerd, en daarna is het langzaam gaar gestoofd in de oven met bier. Zo lekker! Serveer het op een broodje met een beetje BBQ saus! En drink er een biertje bij!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 400 ml runderbouillon
    • 2 eetlepels vloeibare rookaroma (niet geconcentreerd), of naar smaak
    • 60 ml worcestersaus
    • 2 eetlepels knoflookzout
    • 2 eetlepels uienpoeder
    • 2250 gr klapstuk
    • 3 eetlepels fijngesneden knoflook
    • 1 eetlepel vloeibare rookaroma (niet geconcentreerd), of naar smaak
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 blikje (ong. 350 ml) bier
    • 1 ui, in ringen gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur5min 

    1. Doe de runderbouillon, 2 eetlepels rookaroma, 60 ml worcestersaus, knoflookzout en uienpoeder in een kom, meng goed, en giet het daarna in een hersluitbare plastic zak. Voeg het vlees toe, en schud de zak voorzichtig. Knijp overtollige lucht uit de zak en sluit deze daarna. Marineer het vlees 24 uur in de koelkast. Draai de zak een paar keer om zodat het vlees gelijkmatig wordt gemarineerd.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 135°C. Doe de knoflook, 1 eetlepel vloeibare rookaroma, en 1 eetlepel worcestersaus in een ovenschaal van 23 x 33 cm. Giet het bier erbij.
    3. Haal het vlees uit de marinade en schud overtollige marinade van het vlees af. Leg het vlees in de ovenschaal, en bestrooi met uienringen. Dek de schaal strak af met aluminiumfolie, en gooi de rest van de marinade weg.
    4. Bak het vlees in de voorverwarmde oven tot het zeer mals is geworden, ongeveer 5 uur. Een vleesthermometer ingevoegd in het midden van het vlees moet minstens 65°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren