Gegrilde en gerookte ribkarbonades

    Gegrilde en gerookte ribkarbonades

    2keer bewaard
    35min


    433 personen hebben dit gemaakt

    Deze ribkarbonades hebben een rokerige smaak en zijn lekker mals en sappig. De rooksmaak komt uit een potje (rookaroma heet het), dat is wel zo makkelijk. Mijn familie is gek op dit gerecht en ze vragen er altijd om als we gaan BBQ'en. Deze karbonades smaken erg lekker bij een gebakken aardappeltje en een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel kruidenzout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 theelepels worcestersaus
    • 1 theelepel vloeibare rookaroma's
    • 4 ribkarbonades

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de grill of barbecue voor op matig vuur, en doe een beetje olie op het rooster.
    2. Pak een kom, en meng het kruidenzout, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, worcestersaus, en rookaroma's samen tot alles goed gemengd is. Spoel de karbonades even onder de kraan af, en haal de natte karbonades daarna aan beide kanten door het kruidenmengsel. Masseer met je handen de kruiden goed in het vlees, en laat dit 10 minuten staan.
    3. Grill de karbonades (zorg dat het vuur het eten niet aanraakt) tot ze niet langer roze van binnen zijn, ongeveer 12 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van een karbonade moet minstens 70°C aangeven. Laat de ribkarbonades 10 minuten rusten voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren