Rokerig roerei

    (7)

    Om een ​​of andere reden geeft de dille het ei een licht rokerige smaak. Bak er wat ontbijtspek naast en bewaar wat bakvet om in dit recept te verwerken.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1,5 theelepel mayonaise
    • 1,5 theelepel halfvolle slagroom
    • 6 eieren
    • 1/2 theelepel gedroogde dille
    • 3/4 theelepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel spek bakvet
    • 1,5 theelepel rode paprika, fijngesneden
    • 1,5 theelepel fijngesneden ham
    • 1,5 theelepel fijngesneden zoete ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop met een garde de mayonaise en de halfvolle slagroom in een grote kom samen tot een glad mengsel. Klop er dan één voor één de eieren door. Voeg ook de dille en het knoflookpoeder toe. Zet apart.
    2. Verwarm het bakvet in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode paprika toe, en roerbak de paprika tot deze zacht wordt, ongeveer 2 minuten. Roer de ham en ui erdoor. Blijf roeren en bakken tot de ui glazig en zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Giet het eimengsel erbij en roerbak tot de eieren zijn gestold, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren