Snel en eenvoudig Siciliaans gehaktbrood

    Snel en eenvoudig Siciliaans gehaktbrood

    10keer bewaard
    1uur20min


    64 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kan bijna niet mislukken! In tegenstelling tot gewoon gehaktbrood vind ik dat dit sappiger, malser, en lekkerder is. Serveer het gehaktbrood met aardappelpuree en worteltjes voor een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr mager rundergehakt
    • 55 gr paneermeel
    • 1 pakje Franse uiensoepmix
    • 60 ml barbecuesaus
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 ei
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 snufje gemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 dunne plakjes ham, of zoveel als nodig
    • 110 gr geraspte Zwitserse kaas, of zoveel als nodig
    • 60 ml ketchup
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 scheutje sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg een vel bakpapier van ong. 60 cm op een werkvlak.
    2. Meng het gehakt, paneermeel, uiensoepmix, barbecuesaus, knoflook, ei, bloem, en zwarte peper in een kom tot alles goed gemengd is. Leg het vleesmengsel op het bakpapier en vouw het met behulp van het bakpapier in de vorm van een rechthoek van 24 x 40 cm centimeter. Leg de plakjes ham op het vlees, maar houd 2,5 cm rondom de randen van het gehaktbrood vrij. Strooi de Zwitserse kaas over de ham. Til de korte zijde van de rechthoek op met behulp van het bakpapier, en rol het gehakt voorzichtig op. Maak naadjes goed dicht en leg de vleesrol in een ovenschaal van 23 x 33 cm.
    3. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
    4. Meng, terwijl de gehaktrol in de oven staat, de ketchup, mosterd, bruine basterdsuiker en sojasaus samen. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal de gehaktrol uit de oven, en verdeel het ketchupmengsel over de rol. Zet daarna nog 15 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Smaakt heerlijk; ik zou adviseren bij stap 3 iets meer te maken en dat in een kommetje bij het gerecht te serveren 😎 - 30 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren