Eenvoudige pot pie met kalkoen

    Eenvoudige pot pie met kalkoen

    4keer bewaard
    55min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart is super snel en eenvoudig te maken met kalkoenrestjes van de dag ervoor.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 (van elk ong. 23 cm) kant-en-klare taartbodems (of maak dit recept)
    • 300 gr gare kalkoenfilet, in stukjes gesneden
    • 1 blikje van ong. 300 gr kippenragout
    • 1 theelepel kruidenzout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 55 gr geraspte jong belegen kaas
    • 450 gr gemengde groenten uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel het deeg in tweeën en rol elke helft uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak. Maak twee cirkels van 23 cm. Pak een taartvorm van ong. 20 cm, vet deze in met boter of bakspray, en leg een taartkorst in de taartvorm. Leg de andere korst op een bakplaat of een stuk bakpapier en zet apart.
    2. Pak een kom, en meng de kalkoen, kippenragout, kruidenzout, peper, jong belegen kaas en gemengde groenten samen. Giet het mengsel in de voorbereide taartvorm. Leg het deeg over de taartvulling, en knijp de korsten aan de randen samen om de taart te verzegelen. Snij een paar gleuven in de bovenste taartkorst, zodat stoom kan ontsnappen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt, ongeveer 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren