Sardientjes met rode curry pasta

    Sardientjes met rode curry pasta

    3keer bewaard
    15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Eet deze sardines als een snack of maak er een maaltijd van met rijst of op toast. Het is tegelijk pittig ​​en een beetje zoet! Vermenigvuldig het recept als je voor meer mensen kookt.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 eetlepel koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 1 eetlepel Thaise rode currypasta, of meer naar smaak
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 sjalotje, fijngehakt
    • 1 eetlepel kokosroom, of meer naar smaak
    • 1 blikje (van 100 gr) sardientjes in olie, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan. Roer de rode currypasta door de hete olie, en roerbak een paar seconden voordat je de knoflook en sjalot toevoegt. Roerbak de knoflook en sjalot tot deze intenser gaan geuren. Voeg de sardines toe, bak ze lichtbruin en meng ze goed met het currypastamengsel. Roer de kokosmelk erdoor en blijf goed roeren. Laat het mengsel aan de kook komen, en laat de saus iets indikken, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren