Thaise garnalen met pikante pinda-limoen vinaigrette

    Thaise garnalen met pikante pinda-limoen vinaigrette

    17keer bewaard
    1uur4min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit van oorsprong Thaise gerecht is ook lekker met kip, varkens- of lamsvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels citroengras, fijngesneden (alleen het witte deel gebruiken)
    • 4 eetlepels verse gember, fijngesneden
    • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 1/4 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1 Thaise of rode chilipeper, fijngesneden
    • 180 ml pinda- of koolzaadolie
    • 1 kg extra grote garnalen (16-20), gepeld en schoongemaakt, maar met de staart er nog aan
    • 4 eetlepels limoensap
    • 4 eetlepels rijstwijnazijn
    • 125 ml mirin (zoete Japanse wijn)
    • 2 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels koud water
    • 3 eetlepels limoenrasp
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 2 theelepels vissaus
    • 2 verse Thaise of rode chilipepers, zaadlijst verwijderd
    • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
    • 125 gr romige, ongezouten pindakaas
    • 4 eetlepels pinda-olie
    • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 4 eetlepels ongezouten geroosterde pinda's, gehakt
    • zeezout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:1uur4min 

    1. In een grote kom citroengras, 4 eetlepels gember, knoflook, koriander, 1 fijngesneden chilipeper en 180 ml pinda-olie mengen. Garnalen toevoegen en al schuddend een kruidenlaagje geven. 20-30 minuten op kamertemperatuur laten marineren.
    2. De barbecue matig hoog verhitten.
    3. Intussen limoensap, rijstazijn, mirin, ketjap en water in blender of keukenmachine gieten. Limoenrasp, 1 eetlepel gember, vissaus, 2 chilipepers, knoflook en pindakaas toevoegen en tot een glad geheel mengen. Terwijl de machine draait langzaam de pinda-olie toevoegen en mengen tot een glad en romig geheel ontstaat. In een kom schenken, munt, koriander en gehakte pinda's toevoegen. Op smaak brengen met zout.
    4. Neem de garnalen uit de marinade en schudt overbodige marinade af. Bak ze op de voorverwarmde barbecue in ong. 2 minuten per kant roze en stevig. Direct met saus serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren