Karbonades met sojasaus en honing

    Karbonades met sojasaus en honing

    2keer bewaard
    30min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn gegrilde karbonades bestreken met een honing-sojasaus. Om de maaltijd compleet te maken, kun je er een romige aardappelpuree met bieslook en knoflook bij serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml honing
    • 60 ml sojasaus
    • 1 snufje gemalen rode chilipepervlokken
    • 1 snufje versgemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 4 haaskarbonades
    • 2 theelepels koolzaadolie (of zonnebloemolie), of zoveel als nodig
    • 1 snufje zout naar smaak
    • 1 grote zoete ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de grill voor op hoog vuur, en doe een beetje olie op het rooster.
    2. Meng de honing, sojasaus, rode chilipepervlokken, en zwarte peper in een kom samen. Giet ongeveer 2 eetlepels van het honing-sojamengsel in een kommetje en zet apart. Bestrijk de karbonades aan beide kanten met de koolzaadolie (of zonnebloemolie), en bestrooi met zout en zwarte peper.
    3. Grill de karbonades op het heetste deel van de grill tot ze licht verkoold en knapperig zijn, 4 tot 5 minuten per kant. Verplaats de karbonades naar een koelere plek van de grill om daar verder te bakken. Besmeer beide kanten van de karbonades royaal met het honing-sojamengsel, bak net zolang tot de karbonades niet meer roze van binnen zijn, ongeveer 3 à 4 minuten. De sappen die vrijkomen bij het draaien van het vlees moeten helder zijn, en een vleesthermometer ingestoken in het midden van een karbonade moet minstens 70°C aangeven.
    4. Smeer, terwijl de karbonades op de grill liggen, de plakjes ui in met olie en bestrooi ze met zout en zwarte peper. Grill de ui tot ze glazig en bruin zijn, 3 tot 4 minuten per kant. Leg de karbonades en uien op voorverwarmde borden om ze te serveren, en bestrijk de karbonades wederom met het honing-sojamengsel, dat eerder apart was gezet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren