Sopa de Fideos (Mexicaanse noedelsoep)

    (34)

    Ik heb veel in Mexicaanse restaurants gegeten en vaak krijg je daar een kopje Sopa de Fideos (noedelsoep) vooraf. Nu heb ik dit gerecht nagemaakt, want je kunt het ook heel goed thuis maken met slechts een paar ingrediënten. Dit is dus mijn versie van deze smakelijke Mexicaanse noedelsoep.


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 grote teen knoflook, grof gehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 pak (van ong. 200 gr) vermicelli, ongekookt
    • 1200 ml kippenbouillon
    • 1 snufje versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje zeezout naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de tomaten, ui en knoflook in een blender en pulseer een paar keer om het mengsel in beweging te krijgen; mix tot een glad mengsel, 30 seconden tot 1 minuut.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en voeg de vermicelli toe. Bak de vermicelli voorzichtig onder voortdurend roeren totdat deze goudbruin is geworden, 2 tot 5 minuten. Haal van het vuur.
    3. Giet het tomatenmengsel in een grote pan, en voeg al roerende de kippenbouillon en vermicelli toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Sudder tot de vermicelli gaar is, 7 tot 8 minuten. Breng op smaak met zout en zwarte peper en roer de koriander erdoor. Laat daarna nog 2 minuten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (34)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren