Sorbet van zure kersen

    Sorbet van zure kersen

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik zure kersen ipv zoete kersen. Laat het zout niet weg, want dat zorgt ervoor dat je het ijs straks kan opscheppen en dat het niet een massief blok ijs wordt! Het ontpitten van de kersen is niet bij de voorbereidingstijd inbegrepen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 435 gr ontpitte zure rode kersen
    • 200 gr suiker
    • 80 ml droge witte wijn
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de kersen in een keukenmachine en pureer ze, ongeveer 1 minuut. Voeg de suiker, witte wijn, amandelextract en zout toe aan de gepureerde kersen. Pureer opnieuw, ongeveer 30 seconden.
    2. Giet het mengsel in een diepvries tupperwarebakje met een vlakke bodem. Dek de sorbet af, en laat het deels bevriezen, 3 tot 4 uur. Roer dan door de bevroren sorbet om zachte delen met hardere delen te mengen, en zet daarna weer 2 tot 3 uur in de vriezer. Herhaal het roeren, dek het bakje weer af, en laat een nachtje in de vriezer staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren