Citroencake met zure room en kersencompote

    Citroencake met zure room en kersencompote

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Vind je droge cake ook een beetje saai? Dit verfrissende dessert wordt geserveerd met een fruitige compote. Ik serveer dit vaak met Pasen of Moederdag.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor de taart
    • 400 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 170 gr boter
    • 500 gr suiker
    • 2 theelepels citroenextract
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 2 eetlepels citroensap
    • 3 eieren, op kamertemperatuur
    • 460 gr zure room
    • Voor de compote
    • 1 kilo ontpitte zoete kersen in pot/blik, uitgelekt
    • 50 gr suiker
    • 2 eetlepels koud water
    • 2 theelepels maïzena
    • 1/4 theelepel amandelextract
    • Voor het glazuur
    • 2 eetlepels citroensap
    • 125 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een tulband bakvorm in met bakspray of boter.
    2. Meng de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom, en zet opzij.
    3. Klop de boter, 500 gr suiker, en citroenextract met een elektrische mixer in een grote kom tot een licht en luchtig beslag. Het mengsel moet duidelijk lichter van kleur zijn geworden. Roer 1 eetlepel + 1 theelepel citroenrasp en 2 eetlepels citroensap erdoor, en mix het geheel ong. 30 seconden. Mix de eieren er één voor één door, en meng steeds goed na de toevoeging van één ei.
    4. Meng er afwisselend de bloem en de zure room door. Meng tot het net is opgenomen. Schep het beslag in de ingevette tulband.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot een cocktailprikker ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt, ongeveer 1 uur. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake zonder vorm volledig af laat koelen op een rooster.
    6. Bereid ondertussen de compote voor: Voeg, al roerende, de kersen, 50 gr suiker, water en maïzena toe aan een pan. Breng het geheel aan de kook op middelmatig vuur. Bak onder voortdurend roeren gedurende 1 minuut. Verwijder de compote van het vuur en roer de amandelextract erdoor. Zet apart.
    7. Meng 2 eetlepels citroensap met de poedersuiker en meng goed. Besprenkel, als de taart volledig is afgekoeld, dit citroenglazuur over de bovenkant van de taart. Serveer de kersencompote samen met de cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren