Romige komkommersalade

    Romige komkommersalade

    7keer bewaard
    10min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Maak ook deze lekkere romige komkommersalade. Het recept komt van mijn tante.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 grote komkommers, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • 1 grote ui (uit de koelkast), in dunne plakjes gesneden
    • 4 theelepels zout, apart te verwerken
    • 230 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Pak een grote kom en leg hierin een laagje komkommer (gebruik hiervoor een 1/4 van alle plakjes komkommer) en leg hierop een laagje ui (1/4 van de ui). Breng op smaak met 1 theelepel zout. Herhaal de lagen nog 3 keer. Bedek de kom met folie en laat de salade ong. 3 tot 4 uur rusten op het aanrecht tot de komkommers en uien ong. een cm aan vocht hebben afgegeven en zachter zijn geworden.
    2. Giet de komkommer en ui af in een vergiet in de gootsteen en spoel grondig af om alle zoutrestjes te verwijderen. Laat de groenten ong. 30 minuten in het vergiet uitlekken. Doe de groenten weer terug in de kom en roer er dan de zure room doorheen. Dek de kom af met folie en laat 30 minuten in de koelkast koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren