Enchiladas met kalkoen uit de oven

    Enchiladas met kalkoen uit de oven

    2keer bewaard
    55min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Mijn man's favoriete maaltijd is gebakken kalkoen. Ik vind het leuk om recepten te bedenken voor de restjes kalkoen die we vaak overhouden. Dit recept is ook erg lekker met gebakken kip.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 jalapeño peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 eetlepel bloem
    • 235 ml kippenbouillon
    • 2 blikken (800 gr in totaal) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 230 ml zure room
    • 55 gr geraspte jong belegen kaas
    • 300 gr gare kalkoen, in blokjes gesneden
    • 4 (van elk ong. 20 cm) tortilla's, of meer indien nodig
    • 1 eetlepel gehakte zwarte olijven, of naar smaak
    • 1 eetlepel geraspte jong belegen kaas, of een andere kaas naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23 x 33 cm in met boter.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de knoflook en ui tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer er dan de jalapeñopeper en bloem doorheen. Roer goed. Voeg, al roerende, geleidelijk de kippenbouillon toe, en laat het geheel koken tot het dikker wordt, ongeveer 5 minuten. Blijf voortdurend roeren. Meng als laatste de tomaten erdoor en breng het mengsel weer aan de kook.
    3. Meng, terwijl de saus suddert, de zure room, 55 gr kaas en kalkoen in een kom samen. Leg een tortilla op een schone snijplank, en schep 1/4 van het kalkoenmengsel in een lijn in het midden van de tortilla. Rol de tortilla op, en leg deze in de ingevette ovenschaal met de naad naar beneden. Herhaal dit proces met de andere tortilla's. Giet de tomatensaus over de gevulde tortilla's. Bestrooi de schotel met zwarte olijven en 1 eetlepel van de geraspte kaas ter garnering.
    4. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de kaas bruin is geworden en de vulling borrelt, ong. 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren