Sneeuwtruffels

    (30)
    1 uur 20 minuten

    Dit is een recept voor witte chocolade en kokostruffels met een verrassing!


    30 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Vulling
    • 100g gemalen kokos
    • 60g glaceersuiker
    • 100g ricotta kaas
    • 16 hele amandelen
    • Ganache
    • 70g in stukjes gehakte witte chocolade
    • 3 eetlepels slagroom
    • 50g gemalen kokos, of genoeg om mee te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Voor de vulling: mix de kokos, suiker en ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van. Verdeel in 16 porties.
    2. Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje: leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen.
    3. Doe de witte chocola in een grote rvs kom en zet die op een sauspan met nauwelijks kokend water. Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor. Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen. Leg de in chocola gedoopte truffels op een bakplaat. Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is. Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (30)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    barbarella
    7

     -  27 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties