Thaise gemberkip (Gai Pad King)

    Thaise gemberkip (Gai Pad King)

    62keer bewaard
    50min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Mijn gezin bestelde dit gerecht altijd in het plaatselijke Thaise restaurant. Maar de zaak werd om onduidelijke redenen gesloten (het was er altijd druk). Daarom besloot ik dus dit traditionele gerecht zelf te maken. Volgens mijn man is hij net zo lekker als in het restaurant, en misschien zelfs beter. Tussen haakjes: sommige mensen vinden gember lekker en anderen niet. Het recept kan makkelijk verdubbeld worden voor een grotere groep eters. Bovendien zijn er dan heerlijke restjes.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 300 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 830 ml water
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 gr kipfilet, in dunne reepjes
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 50 gr verse gember, als lucifers gesneden
    • 1 grote rode paprika, in reepjes
    • 70 gr verse champignons, in schijfjes
    • 4 lente-uitjes, in stukken van 5 cm
    • 1/2 theelepel Thaise rode chili pasta, of naar smaak
    • 2 eetlepels kippenbouillon
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De rijst met het water aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en de rijst in 20-25 minuten in een gesloten pan gaar laten sudderen. Al het vocht moet opgenomen zijn.
    2. Intussen een wok of grote koekenpan op een matig hoog vuur verhitten. Daarin knoflook en kip 2 minuten bakken. Vissaus, oestersaus, suiker, gember, rode paprika, champignons en ui toevoegen. Al roerend ong. 3 minuten garen tot de kip niet meer roze is en de groenten zacht zijn. De chilipasta in de kippenbouillon oplossen en aan het vlees toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Ter garnering blaadjes koriander over het gerecht strooien en serveren met hete rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    1

    heerlijk was makkelijk te maken en de smaak was voortreffelijk - 11 okt 2011

    van
    1

    - 07 apr 2010

    van
    0

    Wij en onze gasten vonden dit gerecht heel erg lekker. Ga dit recept zeker vaker maken - 18 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren