Romige kippensoep met knoedels

    Romige kippensoep met knoedels

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn moeders recept voor kippensoep met dumplings. Het is eenvoudig, hartig, en overheerlijk! Ik bereid de kip vaak in de slowcooker, en dan doen we de rest op het fornuis als ik thuiskom van het werk. Met behulp van deze methode kan ik dit gerecht binnen 30 minuten op tafel zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip, afgespoeld en ingewanden verwijderd
    • 2 liter water
    • 1 theelepel zout
    • 30 gr boter
    • 1/2 theelepel zout
    • 20 gr boter
    • 220 gr bloem, of zoveel als nodig
    • 1 eetlepel boter
    • 60 ml gecondenseerde melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur45min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Leg de kip in een grote soeppan (of slowcooker), en giet het water hierin. Voeg zout en 30 gr boter toe, en breng aan de kook op middelmatig vuur. Laat de kip sudderen tot het vlees zeer mals is, 2,5 tot 3 uur. Haal de kip uit de bouillon en laat de kip afkoelen. Scheid het kippenvlees van de huid en botten van de kip, en hak het vlees in stukjes. Zeef de kippenbouillon door een zeef in een grote pot, en zet apart.
    2. Reserveer 160 ml kippenbouillon en zet apart. Breng de rest van de kippenbouillon aan de kook op matig vuur. Breng de 160 ml kippenbouillon aan de kook in een apart steelpannetje, en roer hier 1/2 theelepel zout en 20 gr boter door; breng weer aan de kook op matig vuur, en klop samen met de bloem. Blijf kloppen tot het deeg licht plakkerig is.
    3. Leg het deeg op een goed met bloem bestrooid oppervlak en rol het uit tot de gewenste dikte. Kneed meer bloem door het deeg als het te plakkerig is. Snij het deeg in stroken van ongeveer 4 cm lang en laat de knoedels in de kokende kippenbouillon vallen. Zet het vuur laag, en laat de balletjes gaar koken, ongeveer 10 minuten. Roer eventueel nog 1 eetlepel boter door de bouillon voor een romigere smaak, en doe het kippenvlees terug in de pan. Roer de gecondenseerde melk erdoor, en laat sudderen tot het kippenvlees goed heet is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren