Ovenschotel met Spätzle, zuurkool en rookworst

    Ovenschotel met Spätzle, zuurkool en rookworst

    2keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Spätzle hoort bij Oktoberfest! Geniet van deze Spätzle, rookworst en zuurkool op smaak gebracht met spek, bruine basterdsuiker, appels en gebakken uitjes. Zo lekker! Dit gerecht is de volgende dag heel makkelijk op te warmen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 165 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 3 eieren
    • 80 ml water
    • 1 theelepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 2 plakjes spek, in stukjes gesneden (of spekblokjes)
    • 1/2 grote ui, versnipperd
    • 30 gr boter
    • 1 kleine Gala appel, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 450 gr zuurkool
    • 450 gr rookworst, in stukken van ong. 5 cm gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een metalen vergiet in met boter of bakspray.
    2. Meng de bloem en het zout in een kom. Meng de eieren en het water, en giet het bij de bloem. Roer en kneed goed samen tot een deeg.
    3. Breng een pan met water aan de kook. Leg het deeg in het geoliede vergiet, en zet dit vergiet bovenop de pan met water. Gebruik een flexibele spatel om het deeg door de gaatjes van het vergiet in het kokende water te duwen. Roer door de Spätzle tijdens het koken. De Spätzle is klaar als ze boven komt drijven (na ongeveer 5 minuten). Schep de Spätzle dan uit het kokende water, en leg ze in een ingevette ovenschaal van 23 x 23 cm.
    4. Bak het spek in een koekenpan op matig vuur, en roer voortdurend totdat het knapperig is, ongeveer 8 minuten. Haal de spek uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten. Zet het spek opzij. Bak de ui in dezelfde pan in het bakvet van het spek. Bak de ui bruin, ongeveer 10 minuten.
    5. Pak een grote koekenpan, en smelt de boter op middelhoog vuur tot de boter begint te schuimen. Roer vervolgens de appel en bruine basterdsuiker erdoor. Bak en roer tot de appel zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de gebakken spek, uien en zuurkool toe aan de pan, en bak en roer zorgvuldig totdat alle smaken goed gemengd zijn, ongeveer 5 minuten. Giet het zuurkoolmengsel in de ovenschaal bovenop de Spätzle.
    6. Leg de stukken rookworst in een magnetronbestendige kom, en verwarm de worst op vol vermogen in een magnetron tot de worst heet is, 2 of 3 minuten. Leg de worst in de ovenschaal.
    7. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de vulling borrelt, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren