Speciale pasta met botersaus, worst en garnalen

    Speciale pasta met botersaus, worst en garnalen

    1keer bewaard
    1uur15min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de eerste maaltijd die mijn vriend ooit voor mij heeft gekookt (en ook de allerbeste!). Andouille worst is misschien wat lastig verkrijgbaar. Je kunt ook Poolse kielbasa gebruiken, maar dan moet je de pasta iets pittiger kruiden. De gerookte andouille worst geeft veel smaak aan het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 gr tagliatelle pasta
    • 115 gr boter
    • 3 eetlepels lente-ui, fijngesneden
    • 25 gr in plakjes gesneden champignons
    • 110 gr andouille worst (gerookte Cajun worst van varkensvlees)
    • 2 eetlepels uitgeperste knoflook
    • 90 gr tomaat, in stukjes gesneden
    • 130 gr verse garnalen - gepeld, schoongemaakt, en in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel droge witte wijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • 235 ml volle slagroom
    • 10 gr fijngehakte groene paprika
    • 10 gr fijngehakte rode paprika
    • 10 gr fijngesneden gele paprika
    • 115 gr koude boter, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Smelt 115 gr boter in een grote koekenpan op matig vuur, en roerbak de lente-ui, champignons, en andouille worst tot de champignons hun vocht verliezen, ongeveer 5 minuten. Roer de knoflook en tomaat erdoor en bak onder regelmatig roeren tot de knoflook flink gaat geuren, 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak en roer tot de garnalen ondoorzichtig en roze zijn, ongeveer 3 minuten. Giet de witte wijn en het citroensap erbij, en bak tot het vocht met de helft verminderd is, ongeveer 8 minuten. Giet de slagroom erbij en laat sudderen tot de crème is ingedikt. Roer de groene, rode en gele paprika erdoor.
    3. Voeg ongeveer 30 gr koude boterblokjes toe aan de pan met worst, garnalen en groenten. Hou de pan bij het handvat vast en draai de pan zodat de gesmolten boter goed in de saus wordt opgenomen, herhaal dit proces met de overgebleven boter, totdat alle boter is gesmolten. Haal de saus van het vuur, en voeg er peterselie aan toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Giet de saus voorzichtig over de pasta om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren