Kristy's Thaise kipcurry met ananas

    Kristy's Thaise kipcurry met ananas

    17keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een kipcurry met kokosmelk en gezoet met ananas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1 theelepel Thaise currypasta
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 2 eetlepels vissaus
    • 1 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 250 ml kippenbouillon
    • 4 kippenbouten, in bijtgrootte stukken
    • 75 gr diepvrieserwten
    • 75 gr groene paprika, fijngesneden
    • 60 gr wortel, fijngesneden
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eetlepels kippenbouillon
    • 125 gr verse ananas, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een sauspan op een matig hoog vuur kerriepoeder en currypasta al roerend tot een geurige massa opwarmen. Kokosmelk toevoegen en goed roeren. Vissaus, basterdsuiker en 250 ml kippenbouillon toevoegen.
    2. Kippenbouten, erwten, paprika en wortel aan de currysaus toevoegen. Op een matig hoog vuur aan de kook brengen, vervolgens het vuur laag zetten. In ong. 25 minuten de kip gaar koken.
    3. 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels koude kippenbouillon opkloppen en door de curry roeren. Vermeng de curry met ananas en in 5 minuten de saus laten inkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren