Pesto pasta met kip

    Pesto pasta met kip

    11keer bewaard
    45min


    111 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept dat mijn vriend op een zondagavond even snel in elkaar had gezet nadat we een lange fietstocht hadden gemaakt. Met deze lekkere smaken kan dit recept niet fout gaan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr tagliatelle pasta
    • 225 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 6 hele tenen knoflook
    • 115 gr verse champignons, gehalveerd
    • 170 gr geroosterde rode paprika's uit blik, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 200 gr gemarineerde artisjokharten, uitgelekt en in vieren gesneden
    • 85 gr verse spinazie
    • 60 gr basilicum pesto, of naar smaak
    • 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Bestrooi, terwijl de pasta kookt, de kip met zout en zwarte peper. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken kip onder voortdurend roeren lichtbruin, ongeveer 10 minuten. Roer de teentjes knoflook, champignons, geroosterde rode paprika's en artisjokharten erdoor, zet het vuur lager, en bak tot de champignons hun vocht afgeven, 5 tot 8 minuten. Voeg, al roerende, de spinazie toe en laat inslinken, ongeveer 2 minuten.
    3. Doe de gekookte tagliatelle in een kom en meng met de pesto. Verdeel de pasta over de twee borden en serveer daaroverheen het kipmengsel. Strooi er Parmezaanse kaas overheen om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Na het touren op de motor was alle inspiratie "weg" maar dit super lekkere recept maakte mij een topkok in 15 minuten!! (olijven prima vervanger voor artisjok) - 10 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren