Pittige karbonade met gebakken aardappeltjes

    Pittige karbonade met gebakken aardappeltjes

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze pittige karbonades ziiten vol met smaak. Ik ben gek op verse kruiden, zoals gember, tijm, peterselie en rozemarijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel fijngesneden verse gemberwortel
    • 5 kardemompeulen, zaden verwijderd en geplet
    • 2 theelepels citroensap
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 (in totaal ong. 450 gr) karbonades
    • 400 gr aardappelen, gehalveerd
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie, of meer indien nodig
    • 3/4 theelepel fijngesneden verse oregano
    • 3/4 theelepel fijngehakte verse tijm
    • 3/4 theelepel fijngehakte verse rozemarijn
    • 3/4 theelepel fijngehakte verse peterselie
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Pak een kom, en meng de knoflook, komijn, gember, kardemom, citroensap, zout en zwarte peper samen. Besmeer de karbonades aan beide kanten met dit kruidenmengsel en zet minstens 30 minuten in de koelkast (langer is beter). Leg de aardappelen in een vuurvaste braadpan (of ovenschaal) en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi vervolgens met de oregano, tijm, rozemarijn en peterselie. Bestrooi met zout en zwarte peper.
    3. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, 20 tot 25 minuten.
    4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote zware koekenpan op middelhoog vuur, en de bak de karbonades tot ze aan beide kanten bruin zijn, het vlees niet meer roze is van binnen, en vleessappen helder zijn, 8 tot 10 minuten per kant. Een vleesthermometer in een dik gedeelte van een karbonade moet minstens 65°C aangeven. Leg de karbonades in de braadpan samen met de aardappelen en bak totdat de vleesthermometer 70°C aangeeft, ongeveer 10 minuten. Serveer de karbonades met de aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren