Thaise kip met cashewnoten

    Thaise kip met cashewnoten

    26keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk pikant Thais gerecht en heerlijk in combinatie met jasmijnrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml ketjap
    • 60 ml vissaus
    • 1 1/2 eetlepel hete chilisaus
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 4 kipfilets, in dunne repen
    • 200 gr jasmijnrijst
    • 500 ml water
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 kleine ui, in vieren gesneden en vervolgens in schijfjes
    • 180 ml water
    • 3 eetlepels romige pindakaas
    • 125 gr ongezouten cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een hersluitbare plastic zak ketjap, vissaus, chilisaus, knoflook en gember mengen. Leg de repen kip in de zak en de gesloten zak minstens 2 uur in de koelkast laten marineren.
    2. In een middelgrote sauspan jasmijnrijst met 500 ml water aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en in een afgesloten pan 20 minuten laten sudderen.
    3. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de sesamolie verhitten. Basterdsuiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Ui erdoor roeren en in 5 minuten gaar bakken. De kip uit de marinade halen (marinade bewaren) en de kip in de pan in ong. 10 minuten bruin bakken.
    4. De bewaarde marinade en 180 ml water in de pan aan de kook brengen. Al roerend 10 minuten laten koken of tot de kip wit is en het vleessap helder. De pindakaas er grondig doorheen mengen. Serveren met de jasmijnrijst en garneren met een handje cashewnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Cherphyne
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 04 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren