Pittige chili met bier en kalkoen

    Pittige chili met bier en kalkoen

    2keer bewaard
    2uur45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke chili zal je verwarmen als het buiten koud is. Ik eet het graag met een biertje ernaast als ik een voetbalwedstrijd kijk. Je kunt dit recept ook in een slowcooker maken. Serveer de chili gegarneerd met verse koriander, lente-ui, geraspte kaas, zure room, en het is ook erg lekker met een plakje maïsbrood erbij.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr kalkoengehakt
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 jalapeño pepers met zaden, in stukjes gesneden
    • 1 grote witte ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 stengels bleekselderij, in stukjes gehakt
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 3 chipotle chilipepers in adobosaus, fijngehakt
    • 2 blikken (totaal 800 gr.) tomatenblokjes
    • 2 blikken (totaal 800 gr.) gepelde tomaten
    • 900 gr chili bonen in blik (of bruine bonen)
    • 350 ml donkerbruin bier
    • 60 ml worcestersaus
    • 30 gr chilikruiden
    • 1 scheutje vloeibare rookaroma's, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op matig vuur, en bak het kalkoengehakt bruin. Bestrooi het gehakt met paprikapoeder, zout en zwarte peper. Roer de jalapeño, ui, knoflook, selderij, groene paprika, en chipotle chilipeper erdoor. Bak, onder voortdurend roeren, totdat het vlees kruimelig is en de ui glazig is geworden, ongeveer 15 minuten.
    2. Voeg de tomatenblokjes, gepelde tomaten, chili bonen, donkerbruin bier, worcestersaus, chilikruiden, en vloeibare rookaroma's toe en roer goed. Zet het vuur lager en laat minstens 2 uur sudderen onder af en toe roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren