Quiche met spinazie en spekjes

    Quiche met spinazie en spekjes

    3keer bewaard
    50min


    64 personen hebben dit gemaakt

    Een vriend van mij had deze hartige taart gemaakt, en ik moest gewoon het recept hebben. Het is de best smakende quiche die ik in jaren heb gegeten. Dit is een ideale maaltijd in de herfst of winter met een kopje soep vooraf.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 340 gr plakjes spek (of spekblokjes)
    • 1 (van 23 cm) kant-en-klare taartbodem (of maak dit recept)
    • 6 eieren, losgeklopt
    • 350 ml slagroom
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 scheutjes worcestersaus
    • 5 scheutjes hot sauce, of naar smaak
    • 300 gr diepvries spinazie, ontdooid, uitgelekt en uitgeknepen
    • 170 gr geraspte belegen kaas
    • 50 gr fijngehakte lente-ui
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Bak de spek (of spekblokjes) onder regelmatig roeren in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Leg de plakjes spek (of blokjes) op een bord bekleed met keukenpapier. Hak de plakjes spek in kleine stukjes als de spek is afgekoeld.
    3. Leg de taartkorst in een taartvorm van ong. 23 cm, en zet opzij.
    4. Pak een kom, en meng de eieren, slagroom, zout, zwarte peper, worcestersaus, en hot sauce samen. Verdeel de spinazie over de taartkorst; leg daarop de spekjes, belegen kaas en lente-ui. Giet het eimengsel over de vulling, en bestrooi de quiche met Parmezaanse kaas.
    5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is, en een mes ingestoken in het midden van de quiche er schoon uitkomt, ongeveer 35 tot 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren