Gevulde champignons met spinazie

    (28)

    Dit is een erg lekker aperitiefje, geschikt voor feesten en partijen. Iedereen genoot ervan toen ik ze maakte, en ik hoop dat dat bij jou ook zo zal zijn!


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 60 ml olijfolie
    • 30 grote hele champignons, zonder steel
    • 1 ei
    • 1 theelepel zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel uitgeperste knoflook
    • 1 pak (van ong. 300 gr) diepvries spinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 30 gr geraspte jong belegen kaas
    • 30 gr geraspte mozzarella kaas
    • 25 gr paneermeel
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190°C.
    2. Pak 3 muffinbakblikken voor elk 12 muffins en vet deze in met olijfolie (je gebruikt 30 van de bakjes), gebruik hiervoor alleen olie en geen papieren bakvormpjes. Bestrijk de champignons aan alle kanten met de overgebleven olijfolie, en leg ze ondersteboven in de vormpjes.
    3. Bak de champignons in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn, ongeveer 12 minuten. Klop, terwijl de champignons bakken, het ei, zout en knoflook samen in een kom. Roer de uitgelekte spinazie, 20 gr Parmezaanse kaas, jong belegen kaas, mozzarella kaas en paneermeel erdoor en meng goed.
    4. Haal de champignons uit de oven, verwijder ze uit de bakblikken, en giet vocht dat zich verzameld heeft in de bakblikken af. Vul de champignons met de spinazie, en zet ze terug in de bakvormpjes. Bestrooi de champignons met de resterende 20 gr Parmezaanse kaas.
    5. Zet weer terug in de oven, en bak de champignons totdat de vulling goed is verwarmd en aan de bovenkant goudbruin is geworden, ongeveer 10 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (28)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties