Thaise kipcurry met ananas

    Thaise kipcurry met ananas

    5keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een snelle en eenvoudige, authentieke zoete en erg pikante Thaise curry.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 385 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 1 liter water
    • 4 eetlepels rode currypasta
    • 2 blikjes (400 gr) kokosmelk
    • 2 kipfilets, in dunne reepjes
    • 3 eetlepels vissaus
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 blikje (225 gr) plakjes bamboescheut, uitgelekt
    • 1/2 rode paprika, in zeer fijne reepjes
    • 1/2 groene paprika, in zeer fijne reepjes
    • 1/2 kleine ui, fijngesneden
    • 175 gr ananasstukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een pan rijst met water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en in een gesloten pan 25 minuten laten sudderen.
    2. In een kom currypasta en 1 blikje kokosmelk vermengen. In de wok gieten en resterende kokosmelk, kip, vissaus, suiker en bamboescheuten toevoegen. Aan de kook brengen en 15 minuten laten koken tot het vleessap van de kip helder is.
    3. Rode en groene paprika en ui aan de wok toevoegen. 10 minuten verder koken tot de paprika gaar is. Van het vuur halen en ananasstukjes erdoor roeren. Serveren met gekookte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren